Хіти тижня. "МТС фсьо?": Провідний російський оператор сотового зв'язку "тоне" на новинах зі США

Акції МТС за чотири години торгів обвалилися на 7,6% і принесли своїм власникам сумарний збиток на 41 млрд рублів.

Володимир Євтушенков. Фото: ВВС.

Акції компаній мільярдера Володимира Євтушенкова обрушилися на Московській біржі в п'ятницю на новинах зі США, де група конгресменів домагається введення санкцій проти бізнесмена, який вже віддав державі ключові нафтові активи і втратив 70% статків через конфлікт з «Роснефтью», передають Патріоти України.

Включити Євтушенкова, а також належні йому АФК «Система» і МТС в «чорний список», що закриває можливість рефінансувати борг і проводити розрахунки в доларах, попросили члени конгресу США від Республіканської партії Марк Уолкер і Ілеана Рос-Лейт Іненю.

У листі, направленому міністру фінансів Стівену Мнучіну і главі Держдепу Майку Помпео, вони пояснюють: президент РФ Володимир Путін відкрито заявив, що «Система», де Євтушенков контролює майже дві третини акцій, задіяна в масштабних інвестиційних та будівельних проектах в «незаконно окупованому Росією» Криму.
Йдеться про багатопрофільні лікувальні заклади в Севастополі і інших містах півострова, як випливає з даних на сайті Кремля. Акції АФК «Система» - холдингу, через який Євтушенков контролює ключові активи, - впали на 13%, відрізаючи від статків мільярдера ще 8 мільярдів рублів.
Акції МТС за чотири години торгів обвалилися на 7,6% і принесли своїм власникам сумарний збиток на 41 млрд рублів. У листі конгресмени нагадують, що Євтушенков згаданий в незасекреченій частині так званої кремлівської доповіді про чиновників і бізнесменів, яких Вашингтон вважає наближеними до російського президента Володимира Путіна. Євтушенков потрапив до другої частини доповіді - до списку «олігархів».

«Ми наполегливо закликаємо мінфін і держдепартамент спільно з іншими органами виконавчої влади оперативно розслідувати діяльність Володимира Євтушенкова, АФК «Система» і МТС і, якщо вони того заслуговують, накласти на них санкції відповідно до CAATSA, указами президента і законом про протидію іноземній корупції» , - йдеться в зверненні конгресменів.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...