Хіти тижня. Нова "радість": У Кабміні заговорили про необхідність різко підвищити ціну на газ для населення

Підвищення цін на газ вимагає постанова Кабінету міністрів №187 від 22 березня поточного року, розроблена Мінекономрозвитку.

У Мінекономрозвитку вважають, що ціну на газ для населення слід підвищити. Ілюстрація:УНІАН

Ціна на природний газ для населення України повинна бути підвищена до 8,032 тис. грн за тисячу кубометрів. Відповідні розрахунки провело Міністерство енергетики та вугільної промисловості, передають Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

Так, розрахунки показали, що відповідно до діючої методики, ціну на газ треба підвищити до 5,815 тис. грн (без ПДВ) за тисячу кубометрів - на 17,6% більше від поточних цін.

З урахуванням податків, націнок постачальників і транспортних витрат кінцева ціна для населення і комунальників складе 8,032 тис. грн при нинішньому тарифі в 6,937 тис. грн за тисячу кубометрів.

Однак через низьку платоспроможність населення в уряді вважають, що така ціна є неприйнятною.

Підвищення цін на газ вимагає постанова Кабінету міністрів №187 від 22 березня поточного року, розроблена Мінекономрозвитку.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...