Хіти тижня. Ось чому потяги довго не підуть: Стало відомо про нову помилку під час будівництва Керченського мосту

Помилка в проектуванні буде коштувати РФ $ 44 млн.

Під час будівництва Керченського мосту припустилися великої кількості помилок. Фото: скріншот з відео.

Внаслідок неправильного проектування залізничних підходів до Керченського мосту, бюджет РФ спорожніє на велику суму. Про це повідомляє прес-служба МінВОТ, передають Патріоти України.
В ході будівництва виявилося, що грунти на узбережжі Керченської протоки не підходять для облаштування насипу під залізничне полотно: помилка в проектуванні буде коштувати РФ $ 44 млн. Крім того, міністерство повідомляє, що в листопаді 2018 року окупаційна влада Криму і представники невизнаної Абхазії провели зустріч, на якій обговорили поставки на півострів щебеню, піску, гравію та інших будматеріалів для будівництва траси Таврида.
Також відомо, що в районі села Жовтневе у залізничному тунелі в минулому році сталося непередбачене зрушення породи, яке пошкодило кріплення тунелю. За даними українського відомства, саме в зв'язку з цим мають місце затримки будівельних робіт, в тому числі скасування тендера на електрифікацію залізничного моста через Керченську протоку.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...