Хіти тижня. Практично щодня: Банкір розповів, до кого в Україну прилітають літаки з доларами

В аеропорту "Бориспіль" віднедавна кожного дня приземляється по одному літаку з готівковими доларами.

Фото: ukr.media.В останні дні в Україні спостерігається величезний попит на іноземну валюту. Щодня в аеропорту "Бориспіль" приземляється по одному літаку з готівковими доларами. Про це повідомляє керуючий директор "Кредит Оптима банк" Ігор Львов, передають Патріоти України з посиланням на UBR.

Він зазначив, що ще до Нового року українцям вистачало 2-3 літаків із готівкою на тиждень. При цьому завезена готівка надходила не в пункти обміну валют, під чистий продаж населенню, а для виплати депозитів і грошових переказів.

До Нового року готівки для валютообміну вистачало на внутрішньому ринку з головою: великого попиту не було, а здавали долар перед святами активно. Але зараз ситуація змінилася, – сказав Львов.

Зазначається, що на сьогодні українці практично не продають валюту, навіть якщо в цьому є необхідність. Люди чекають ще більшого зростання курсу валют. Водночас охочих купити 100-200 доларів США різко додалося. Відтак, банки змушені закуповувати долари та євро за кордоном і літаками привозити їх в Україну. Попит настільки великий, що поставки здійснюють щодня.

"Завозять в основному "Приватбанк" і "Ощадбанк" – у них найбільші мережі відділень. А вже від них долари і євро розходяться по інших фінустанов. Везуть з Франкфурта – з ким би у банку не були налагоджені корвідносини, сховища банків Англії, Швейцарії та Німеччини розміщені в цьому місті", – пояснив фінансист. Проте Львов не зміг відповісти, скільки саме готівкової валюти перевозить кожен літак.

"Це комерційна таємниця і такою інформацією володіє тільки дуже вузьке коло осіб. Але абсолютно точно європейські банки не везтимуть менше 1 мільйона доларів", – резюмував він.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...