Хіти тижня. "Прощай, немытая": Туреччина, Азербайджан і Грузія відкрили нову залізницю в обхід Росії

У церемонії відкриття дороги взяли участь президент Азербайджану Ільхам Алієв, президент Туреччини Реджеп Ердоган і прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі.

Урочисте відкриття нової залізниці. Фото: Радіо Свобода.

Потяги будуть виходити з Баку, столиці Азербайджану, потім будуть здійснювати зупинку в Тбілісі, міняти візки під іншу колію в грузинському місті Ахалкалакі і здійснювати останню зупинку в турецькому місті Карс. Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України.
Керівник будівництва на грузинській ділянці, директор ТОВ «Залізниця Марабда Карцахі» Олег Бічіашвілі заявив, що на першому етапі пропускна здатність нової залізничної лінії складе 5 млн тонн вантажів на рік, але в подальшому її планується збільшити до 15 млн.
Переговори про будівництво лінії почалися ще в середині 1990-х років. Лідери Азербайджану, Туреччини і Грузії відкрили 826-кілометрову залізничну лінію, яка пов'язує три країни і встановлює в обхід Росії вантажний і пасажирський зв'язок між Європою та Китаєм. У церемонії відкриття дороги взяли участь президент Азербайджану Ільхам Алієв, президент Туреччини Реджеп Ердоган і прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...