Хіти тижня. Скандал навколо відомої торговельної марки: Суд визнав, що куроводи труїли людей

Суд визнав жителів села потерпілими внаслідок організації незаконного пташиного могильника біля фабрики "Гаврилівські курчата".

Незаконний пташиний могильник отруєвав навколишнє середовище. Фото: Фейсбук.

Печерський районний суд Києва визнав потерпілими жителів села Гаврилівка від злочинів, скоєних посадовими особами ТОВ Комплекс Агромарс. Про це повідомила ГО "Всеукраїнська організація "Зелений Фонд. Подолання гуманітарних і екологічних катастроф "у соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

Як зазначається, своєю діяльністю цей виробник, в порушення норм екологічного та природоохоронного законодавства, забруднює ґрунти, підземні води та повітря навколо вказаних сіл, шляхом захоронення відходів тваринного походження (дохлої курятини, крові, жирів, хімікатів та іншого), чим завдає непоправної шкоди місцевому населенню та навколишньому середовищу! Люди постійно потерпають від жахливого смороду, а також вимушені користуватись поганою водою та обробляти заражену землю.

Суд підтвердив статус членів організації, які страждають від діяльності виробника відомого під ТМ "Гаврилівські курчата", в кримінальному провадженні, що дозволить вивести захист місцевого населення на більш якісний рівень.

Нагадаємо, що Головне слідче управління Національної поліції України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, за фактом створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництва такою організацією, порушення правил екологічної безпеки при експлуатації підприємства, що спричинило тяжкі наслідки за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст. 255, ч.4 ст. 28 ст. 236, ч.1 ст. 239, ч 4 ст. 28 ч.2 ст. 240, ч.2 ст. 364 КК України.

Восени 2017 р. активісти виявили поле, розташоване поруч із с. Гаврилівка з тоннами трупів курей, пір'ям, кров'ю і нутрощами. Відходи гнили і поширювали різкий неприємний запах. Після сигналу активістів на місце викиду відходів приїхала комісія Районної ради з метою обстежити обстановку й отримати відповіді від керівництва птахокомплексу.

Директор "Комплексу Агромарс" Олексій Марченко повідомив активістам, що те, що сталося - це вимушений захід через масовий мор птиці внаслідок виходу з ладу вентиляційної системи. "64 тисячі трупів вагою в середньому по два з половиною кілограми", - прокоментував він.

6 червня 2018 р. поліція затримала власників агрохолдингу "Агромарс" за підозрою в організації пташиного могильника і забруднення навколишнього середовища в Київській області. 6 червня 2018 р. проведено 14 санкціонованих судом обшуків у приміщеннях агрохолдингу, контролюючих організаціях, за місцем проживання задіяних у злочинній діяльності осіб, а також проведено огляд пташиних могильників і зроблені забори ґрунту і води для проведення експертиз.

8 червня близько 17:00 розпочалося судове засідання щодо обрання запобіжного заходу менеджменту і власникам "Агромарс". Рішенням суду для співзасновників "Комплексу Агромарс" Євгенія і Марини Сігал, а також керівника структурного підрозділу агрокомпанії Івана Зозулі обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом 60 діб з альтернативою внесення застави в сумі 80 млн грн, 90 млн грн і 84 млн грн для кожного з них відповідно.

15 червня Апеляційний суд Києва зменшив розмір застави для власників "Комплексу Агромарс" до 5 млн грн. Розмір застави для Євгена і Марини Сігал, а також Івана Зозулі знижено в 16 разів.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...