Хіти тижня. Такого мору ще не було: Фахівці з'ясували обставини масової загибелі бджіл в Україні

З початку літа соціальні мережі розбурхували новини про масову загибель бджіл у сільських господарствах. Про пригодах багато писали українські ЗМІ. При цьому називалися різні версії виникнення проблеми, найпоширенішою з яких була використання пестицидів.

Масову загибель бджіл, яка спостерігалася в травні-червні у багатьох регіонах України, викликали пестициди, якими аграрії обробляли свої поля, - передають Патріоти України з посиланням на інформацію Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

За даними служби, напасть погубила 1408 пасік, загинуло 12800 бджолосімей. Фахівці досліджували проблему, взяли необхідні проби і прийшли до однозначного висновку: бджоли загинули не через інфекцій або епідемії. Їх погубили хімікати. "До загибелі бджіл могло привести неконтрольоване застосування пестицидів і агрохімікатів на посівах сільськогосподарських культур і безвідповідальність аграріїв при обробках посівів сільськогосподарських культур пестицидами, ігнорування ними вимог Закону України "Про бджільництво", - відзначають в державній службі.

Цікаво, що явище набуло широкого поширення в Луганській, Дніпропетровській, Харківській і Житомирській областях. Але розслідування інцидентів проводиться тільки в двох регіонах - Харківщині та Днепропетровщині. При цьому суб'єкти господарської діяльності, які використовували небезпечні отрути, не понесли покарання.

Опублікував: Олег Устименко

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Українцям платитимуть за купівлю вітчизняних товарів: Що варто знати

понеділок, 15 квітень 2024, 18:56

Мінекономіки та Mastercard підписали Меморандум про співпрацю - у рамках реалізації політики "Зроблено в Україні". За цією програмою, люди отримуватимуть кешбек за купівлю деяких видів вітчизняної продукції та оплату послуги, передають Патріоти України...