Хіти тижня. "Турецький потік" зазнав важкого удару від Катару

Турецька трубопровідна компанія BOTAŞ підписала контракт з катарської компанією Qatargas з купівлі-продажу скрапленого природного газу (СПГ).

За умовами контракту, Qatargas протягом трьох років поставить до Туреччини 4,5 мільйона тонн СПГ (1,5 мільйона тонн СПГ на рік), повідомляє Qatargas, передають Патріоти України.

У повідомленні наголошується, що глава Qatargas Халід бін Халіфа аль-Тані висловив задоволення у зв'язку з підписанням контракту, зазначивши, що BOTAŞ є цінним і досвідченим партнером в сфері СПГ.

В рамках контракту газ буде поставлятися на термінали турецьких компаній EgeGaz, Marmara і Etki.

П'ятого червня Бахрейн, ОАЕ, Саудівська Аравія, Єгипет, Ємен, тимчасовий уряд Лівії, Мальдівська Республіка і Республіка Маврикій оголосили про розрив дипвідносин з Дохою, пояснивши це підтримкою еміратом тероризму та екстремістської ідеології, його ворожою політикою і втручанням у справи арабських держав.

Пізніше до них приєдналися Мавританія і Коморські острови, а Йорданія і Джібуті знизили рівень диппредставництва.

Пізніше Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет і Бахрейн, які раніше розірвали дипломатичні відносини з Катаром, направили Досі список з 13 вимог, які необхідно виконати протягом 10 днів для скасування санкцій. Потім цей термін був продовжений ще на 48 годин. Катар назвав ці вимоги нездійсненними. 13 серпня влада Саудівської Аравії послабили обмеження щодо Катару. Ер-Ріяд відмовився від вимог до громадян і компаній Саудівської Аравії про негайне припинення діяльності в Катарі. Крім того, саудівська сторона відновила видачу дозволів на в'їзд і виїзд студентів.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...