Хіти тижня. В українських селах заборонили будувати багатоповерхівки

Це сприятиме гармонізації простору українських населених пунктів і зробить їх більш комфортними для жителів.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України встановило максимально допустиму поверховість житлової забудови в населених пунктах в залежності від їх класифікації та чисельності населення, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інфорезист.

Оновлений проект ДБН «Планування і забудова територій» вже затверджений і буде опублікований найближчим часом, повідомив заступник глави відомства Лев Парцхаладзе. Тепер в населених пунктах з чисельністю жителів менш 1000 чоловік дозволяється тільки садибна забудова, в селах понад 1000 осіб - садибна забудова і багатоквартирні будинки заввишки до 12 м (до 4 поверхів включно), в селищах міського типу - садибна забудова і багатоквартирні будинки до 15 м (до 5 поверхів включно).

«У містах з чисельністю населення до 50 тисяч дозволяється садибна забудова і багатоквартирні будинки до 27 м (до 9 поверхів включно), в містах з населенням 50-100 тисяч - садибна забудова і багатоквартирні будинки до 48 м (до 16 поверхів включно)», - зазначив він.

За словами Парцхаладзе, такі зміни сприятимуть гармонізації реального простору українських міст і сіл і зроблять їх більш комфортними для жителів. Також це дозволить планувати подальший розвиток населених пунктів, з огляду на можливості їх інфраструктури, що теж важливо, зазначив заступник глави відомства.

Опублікував: Інна Мартинчук

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...