"Перед смертю час, проведений з українською сім'єю в селі, буде одним з найбільш яскравих спогадів у житті", - блогер зі США

Якщо хочете змінити світ, надихніть дитину. В тому числі - українську.

Пітер Сантенелло. Фото: соцмережі.

"Я виріс у білій провінційній частині Америки, де інтернаціональний вплив був мінімальним. Пам'ятаю, як був схвильований щоразу, коли зустрічав іноземців. А сімейні поїздки в Нью-Йорк розширили мої горизонти і відкрили світ, повний людей різноманітного походження. Мене завжди це надихало", - пише Пітер Сантенелло на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Діти потребують позитивних рольових моделей – не тільки в рідному місті, а й за його межами. Сьогодні в Україні існують організації, які фактично привозять іноземців буквально до дверей місцевих дітей. Світ вперше сам приходить до українських дітей.

Нещодавно я зустрівся в Києві з двома цікавими українками – обидві вони були молоді і добре освічені. І обидві захоплено займалися найціннішим ресурсом країни – молоддю. Вони розповіли мені про некомерційну організацію Go Global, на яку працювали.

Головна мета – допомогти опанувати мовні навички та інші знання, щоб надихнути українську молодь і пов'язати її зі світом. Завдання – навчити до 2020-го 1,5 млн дітей.

Ось як це працює. Іноземець приїжджає в Україну, а організація про все піклується. Її представники зводять іноземця з сім'єю, яка його приймає, і знайомлять з різноманітними проявами місцевої культури, а також дають доступ до школи, де той може поділитися з дітьми знаннями і надихнути їх.

Для цього не потрібен учительський досвід – головне тут не граматика, а знайомство дітей з іншими мовами і культурами. Спочатку волонтерам може здатися, ніби вони тут щось віддають. Але, судячи з мого досвіду, саме вони отримають дуже багато.

В якомусь сенсі це типова подорож героя. Він залишає звичний світ (наприклад, Німеччину, США або Сінгапур) і відправляється в невідомість (у даному випадку – українське село). Герой отримує цінні, повні мудрості життєві уроки, і приносить їх назад, в своє звичайне життя, щоб використовувати в подальшому.

Саме так сталося зі мною минулого літа, коли я шість тижнів провів в українській сільській місцевості. Я дізнався щось про життя і про себе самого. Україна – прекрасний учитель. Перед смертю час, проведений з моєї української сім'єю, буде одним з найбільш яскравих дослідів, що спалахують в моїй свідомості.

Це один з тих дослідів, які не зміряти грошима – він занадто насичений, щоб його придбати. Можуть залишитися лише дуже глибокі зв'язки. Судячи з моїх спостережень, Україна зустрічає з розкритими обіймами – їй цікаві іноземці, нові ідеї і вплив. Але велика частина планети про це не знає.

Насправді ж Україна – країна, яка, найчастіше, неправильно представлена зовнішньому світу. Це не Європа, не Росія і не Близький Схід. Україна сама по собі. Більшість іноземців стурбовані безпекою в цій країні, і тому є причини. Адже війна – це, часто, єдина історія, що виходить за її межі.

Ось об'єктивні дані про кількість жертв серед цивільного населення. У 2017-му в Чикаго було скоєно 650 вбивств. На Донбасі – конфліктній території країни – їх було 478. Я не хочу дискредитувати чиїсь смерті. Хочу лише показати, що в одному великому американському місті сталося більше вбивств, ніж вбито цивільного населення в результаті війни в Україні.

Так що ні – іноземці, які це прочитають, – вас не застрелять, ледь літак приземлиться в міжнародному аеропорту. Моя самостійня подорож в сільську місцевість не потребувала серйозного планування і підготовки. Go Global робить все за гостей, щоб вони без зайвих проблем могли покинути рідну країну.

Для українців: чим більше мостів в світ ви будуєте, тим більше світ буде цікавити вашою країною. Для іноземців: виходьте із зони комфорту і допомагайте дітям, які хочуть вашої допомоги. Це не тільки приємно – це також залишить глибокий слід у вашій душі. Вам здається, що віддавати будете ви, але, наскільки можу судити з власного досвіду, українське село дасть вам щось особливе, що залишиться з вами на все життя. Якщо хочете змінити світ, надихніть дитину".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...