Хіти тижня. "В усьому винна Вітчизняна війна": Путін розповів росіянам про підвищення пенсійного віку

Російський президент спробував розповісти росіянам, що від нової пенсійної "реформи" їм стане тільки краще.

Путін спробував вкотре обдурити росіян. Фото: ТАСС.

Росії, якщо не підвищити пенсійний вік, загрожує розвал всієї системи виплат. Після нововведення чоловіки виходитимуть на "заслужений відпочинок" в 65 років, передають Патріоти України.

Про це 29 серпня під час телезвернення заявив президент РФ Володимир Путін. "Змиритися з низькими доходами пенсіонерів і чекати, коли пенсійна система "затріщить" і остаточно розвалиться? Перекласти непопулярні, але необхідні рішення на плечі наступного покоління або, розуміючи, що чекає країну через 15-20 років, з огляду на реальну ситуацію, діяти?", - пояснив Путін свою підтримку підвищення пенсійного віку.

До слова, уряд РФ на чолі з Дмитром Медведєвим пропонує підвищити пенсійний вік жінкам до 63 років, чоловікам - до 65 років. У той же час Путін запропонував підвищити пенсійний вік для жінок до 60 років, для чоловіків - до 65.

"Кожні 25-27 років у доросле життя, коли можна створювати сім'ї, заводити і ростити дітей, у нас вступає набагато менше число громадян, ніж могло і повинно було б. Так відбувається в результаті важких демографічних втрат під час Великої Вітчизняної війни. А це не тільки прямі втрати, а й мільйони ненароджених у воєнні роки", - додав Путін.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...