Хіти тижня. "Все пропало!": Центробанк РФ не втримає рубля на психологічній позначці і двох тижнів

Курс долара проб'є в Росії планку в 60 рублів наприкінці серпня, вважають аналітики. Багатомільярдні інтервенції на валютному ринку дещо пом'якшують ефект девальвації, але спустошують золото-валютний резерв держави-агресора

Під завісу тижня російський фондовий ринок потрапив під розпродаж. Індекс ММВБ все-таки йде до нижньої межі свого поточного торгового діапазону, оскільки зовнішній негатив переважує внутрішню стабільність. Про це йдеться на сайті Прайм, передають Патріоти України.

Найближчим рівнем підтримки є відмітка 1918 пунктів, далі - 1905 пунктів. Новий тиждень рублевий індикатор почне в коридорі 1910-1945 пунктів. Індекс РТС проторгується в межах 1015-1025 пунктів.

Акції «ТМК (MCX: TRMK)» сьогодні фігурують в списку лідерів продажу (-5,9%). Приводом для негативної тенденції став звіт компанії, який показав провал прибутку в першому півріччі на 47%. Чистий збиток у другому кварталі 2017 року склав $19 млн за стандартами МСФЗ, виручка зросла на 17% в квартальному зіставленні і виявилася на рівні $1,107 млрд.

Дані по EBIDTA продемонстрували зниження індикатора на 6% кв / кв, але сумарно за півріччя параметр покращився на 2%. Звіт виявився слабшим, ніж очікувалося, і кілька днів папери компанії будуть виглядати гірше на ринку. Далі почнеться формування нового середньострокового коридору вже з урахуванням оновлених даних емітента.

На рубль частково тисне мінорний настрій зовнішнього фону, а почасти - неоднорідна динаміка в нафти і змішане ставлення інвесторів до ризику. Будь-яке погіршення геополітичного фону в світі негативно для рубля як для валюти, що розвивається, і зараз, коли аспект Північної Кореї і США знову виходить на перший план, бажаючих ризикувати мало. Новий тиждень для пари долар/рубль почнеться в межах відміток 59,20-59,85. Після проведення основного обсягу податкових платежів долар, в разі наявності опори, спробує рушити до 60,0 руб. Останні кілька тижнів кон'юнктура в інструменті ніяк не змінилася - річний «боковик» в чистому вигляді.

Перший день майбутнього ділового тижня пройде досить спокійно: з важливих подій можна відзначити лише дані з оптових продажів в Канаді за червень і засідання Національного банку Казахстану.

У вівторок, 22 серпня, Німеччина і ЄС опублікують індекс економічних настроїв за серпень. Дані щодо промислових замовлень представить Великобританія. Канада опублікує статистику по роздрібних продажах за червень. Засідання проведуть центробанки Аргентини та Індонезії.

У середу засідання ради директорів заплановано у провідного виробника фосфоровмісних добрив компанії «ФосАгро (MCX: PHOR)». Фінансові результати за МСФЗ за перше півріччя 2017 року представить «Сбербанк (MCX: SBER)»: очікування позитивні, можливий сплеск попиту на акції цього фінансового гіганта.

У першій половині 23 серпня країни почнуть публікувати індекси ділової активності у виробничій сфері та сфері послуг, зокрема PMI представлять Німеччина, Франція і ЄС. Ближче до вечора аналогічну статистику опублікують Штати. Також важливими будуть публікації з продажу нового житла і комерційних запасів нафти.

На торгах в Європі американський долар дешевшає до всіх основних валют. Курс пари євро/долар досяг позначки 1,1774, курс пари фунт/долар - 1,2916. Від досягнутих рівнів ціни скорегували на 40 пунктів до 1,1731, і 1,2873 відповідно.

США опублікують дані по індексу споживчої довіри Мічиганського університету. Після них виступить представник FOMC Роберт Каплан. Перед вихідними по основних парах очікується підвищена волатильність. Крос курс євро/фунт підвищується, тому при загальному ослабленні долара США, зростання пари євро/долар буде йти швидше, ніж по парі фунт/долар.

Курс пари євро/долар перебуває в точці балансу. Технічно пара готова повернутися до рівня 1,1770. Покупців може стримати обмежений попит на євро через те, що ЄЦБ стурбований зміцненням національної валюти і тим, що Маріо Драгі не робитиме заяв про монетарну політику на симпозіумі в Джексон-Хоул у США. Зате глава Федрезерву Джаннет Йеллен може на ньому розкрити плани ФРС США по зміні монетарної політики.

Профіцит поточного рахунку платіжного балансу Єврозони в червні склав 21,2 млрд. євро проти 30,5 млрд євро місяцем раніше (прогноз був 27,3 млрд євро). Профіцит склав 3,1% ВВП проти 3,5% роком раніше.

Рубль завершує тиждень на позитивній ноті. Незважаючи на те, що в п'ятницю почалася фіксація прибутку перед вихідними, російська валюта за минулу п'ятиденку зміцнилася до долара на 0,76%. На підтримку виступали відразу кілька факторів. Це і слабкість долара на тлі нестабільності в адміністрації Трампа, і стабільні ціни на нафту, і податковий період в Росії.

На майбутньому тижні пара USD/RUB може зробити ще одну спробу закріпитися вище позначки 60,00. Але навряд чи варто чекати і падіння пари нижче позначки 59,00. Справа в тому, що нафта, швидше за все, поки не вирветься за межі діапазону 50,00 - 53,00 за барель по Brent.

Хоча шанси на рух в район його верхньої межі є. Енергоносій підтримуватиме надія на збереження позитивної динаміки комерційних запасів в США. Показник падає 7 тижнів поспіль. Крім того, очікується зростання попиту на нафту в Азії. Однак пройти вище позначки 53,00 буде складно, бо ринок турбує зростання видобутку в Нігерії, Лівії та США. А це означає, що ринок може не прийти до збалансованого стану в 2017 році.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...