Хіти тижня. Знову "сюрприз": Українцям з "білою" зарплатою змінять оподаткування

У зв'язку із ситуацією на Сході останні кілька років сплачується й військовий збір. Обов'язкові також внески до Пенсійного фонду та фонду страхування.

Ілюстрація: bm.img.com.ua

В Україні найближчим часом поступово зміниться система оподаткування заробітної плати. Про це повідомляє Politeka, передають Патріоти України.

Поки що, навантаження на офіційні прибутки складає 41,5%, тобто щоб виплатити працівнику 10 тисяч гривень у фонд оплати праці слід закласти не менше 14 тисяч гривень.

Розмір соціального внеску – приблизно 2,2 тис. грн., з якого 140 гривень направляються у Фонд страхування на випадок безробіття. Це робиться для того, щоб після звільнення за згодою обох сторін ще три місяці отримувати кошти за рахунок накопичених ресурсів.

Із загальною суми ще 244 гривні слід сплатити у фонд страхування на випадок втрати працездатності, а до Пенсійного фонду - 1815 гривень. Обов'язковим також являється податок на прибутки фізичних осіб (близько 2 тисяч), а ще 1200 гривень – направляється на бюджет міста.

У зв'язку із ситуацією на Сході останні кілька років сплачується й військовий збір – до 150 гривень, який необхідний для фінансування української армії.

Нагадаємо, раніше ми розповідали,які зміни принесе пенсійна реформа в Україні.кі зміни принесе пенсійна реформа в Україні.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...