Хіти тижня. Зрада? У Миколаєві продали суднобудівний завод, інвестор заявив, нібито в інтересах Росії (відео)

За словами Ігоря Ігнатова, гроші, виручені за продаж заводу, можуть відійти компаніям, які пов'язані з Росією і сепаратистами.

Миколаївський суднобудівний завод. Фото: Інтерфакс.

Миколаївський суднобудівний завод «Океан» проданий за 122.195 мільйона гривень чолі комітету кредиторів. Про це повідомляє ліквідатор заводу Ірина Сербін, передають Патріоти України.

Зазначається, що директором і власником комітету кредиторів є племінник колишнього начальника Миколаївського порту Василя Капацини Ігор Волошин. "Я впевнений, що всі ми з вами будемо будувати кораблі, пароплави, судна на благо нашої України. Я вас всіх вітаю з тим, що понад тисячу осіб, працівників заводу, отримають понад 90 млн. грн. своєї заборгованості", - розповів Волошин місцевому виданню.

Відомо, раніше один з акціонерів, представник компанії «Зонел Оперейшенл Лімітед» Ігор Ігнатов заявляв, що завод продають в інтересах Росії. «В даний час завод ліквідується і знищується в інтересах Росії, за підтримки українських судів. До злочинної групи входять: ліквідатор Ірина Сербін, голова комітету кредиторів заводу «Океан» Волошин, організатор незаконного аукціону з продажу заводу «Океан» Федоренко, який пов'язаний з так званим «замміністра оборони ЛНР» Надаєнко, а також два судді Миколаївського господарського суду Давченко і Василяка», - говорив він.

За словами Ігнатова, гроші, виручені за продаж заводу, можуть відійти компаніям, які пов'язані з Росією і сепаратистами. «Завод хочуть продати і, тим самим, знищити стратегічно унікальне підприємство суднобудівної галузі України, яке будує і ремонтує судна цивільного флоту, а також військові кораблі. Я вважаю, що ліквідація та знищення - антинародний і антидержавний злочин», - сказав він.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...