"Хорошего настроенья Вам и здоровья": Індексацію пенсій росіян знизять у 2017 році

Російський уряд шукає шляхи скорочення дефіциту бюджету.

Дмитро Медведєв. Фото:ostapenko-dm.livejournal.com

Уряд обговорює можливість призупинити дію норми закону про індексацію пенсій на рівні інфляції в 2017 році, як це вже зроблено в 2016-му. Даний захід може стати одним із способів скорочення бюджетних витрат. Про це пише російське агентство ura.ru, передають Патріоти України.

Індексація пенсій на рівні інфляції (6,5% - за прогнозом Мінекономрозвитку) у 2017 році обійдеться бюджету в 410 млрд рублів. Призупинення дії даної норми в 2017 році, як це було зроблено в 2016-му (поки пенсії індексовані тільки на 4% при інфляції 12,9%), може допомогти скоротити дефіцит бюджету.

Тим часом глава уряду Дмитро Медведєв на минулому тижні заявив про те, що буде виходити з можливості "розглянути питання про те, щоб проіндексувати пенсії в наступному році на показник інфляції".

Як повідомлялося раніше, під час зустрічі з з пенсіонерами Феодосії глава уряду заявив, що в бюджеті немає грошей на індексацію пенсій, і порадив їм "триматися". Він також побажав пенсіонерам "всього найкращого", "гарного настрою і здоров'я".

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами: Про що йде мова

середа, 15 травень 2024, 14:42

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами. Таку відповідь дали в службі техпідтримки укра...

Такого не було з початку війни! В Україні ціна на популярний овоч сягнула дна

середа, 15 травень 2024, 10:30

Ціни на огірки для весняного сезону сягнули найнижчої позначки за увесь час повномасштабної війни – гуртові ціни тримаються на рівні 35-40 грн/кг. Це пояснюється сприятливими погодними умовами, що склалися весною 2024 року, а також зниженням ажіотажу н...