Хто наступний, панове можновладці?: Турчинов переводить свої депозити з закордонної валюти у гривні

Поки його колеги сидять, лежать і сплять на мішках готівки, секретар РНБО вирішив власним прикладом довести українцям, що країна видибає з економічної скрути.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов упевнений, що найближчим часом ситуація в економіці стабілізується і знову стане вигідно тримати заощадження в гривні. Про це він сказав в інтерв'ю liga.net, зазначають Патріоти України.

"Був час, коли було вигідно тримати депозити в гривні – 2005, 2006, 2007 рік. Але коли в 2008 році почалася світова фінансова криза, гривня стала більшою мірою ніж долар схильна до девальвації, тому депозити я перевів в долари", - зазначив він.

Додав, що коли економіка буде стабільнішою, він переведе свої депозити.

"Справа не в "довіряєш" або "не довіряєш". Якщо це оперативні рахунки, вони повинні бути в гривні, тому що втрати на конвертації себе не виправдають. Наприклад, коли я отримую зарплату – я не біжу в найближчий кіоск, щоб її обміняти. Якщо це довгострокові депозити, зрозуміло, що в разі якихось стрибків ви не зможете їх зняти або конвертувати. Тому для довгострокових вкладів я поки б рекомендував використовувати долари", - сказав секретар РНБО.

Він також вважає, доки у нас працює схема, яка дозволяє переміщувати вантажі через лінію розмежування - нічого не зміниться.

Нагадаємо за прогнозами авторитетних міжнародних експертних інституцій 2017 року українська економіка має зрости на 2,5%

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...