Кмітлива парочка: "ретроград" Шуфрич та майже "демократ" Бродський заволоділи Київським річковим вокзалом, - ЗМІ

Це вже не перший спільний бізнес Нестора Шуфрича і Михайла Бродського.

Київський річковий порт. Фото: vkyev.ru.

Будівля Київського річкового вокзалу належить компанії, пов'язаній з колишнім головою Держкомпідприємництва Михайлом Бродським та народним депутатом від "Опозиційного блоку" Нестором Шуфричем. Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми", передають Патріоти України.

За даними інформаційного ресурсу Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку Smida, 24% акцій ПАТ "Київський річковий порт", яке володіє будівлею річкового вокзалу, належить фірмі Aerotrade solutions inc. Її представник Андрій Савчук був фінансовим директором Київського представництва "Торговий дім" Жидачівський паперовий комбінат ", а також фінансовим директором концерну "Основа" з орбіти Михайла Бродського. Цей же Андрій Савчук у 2002 році був кандидатом в народні депутати від партії Бродського "Яблуко". Директором самого ПАТ "Київський річковий порт" є Сергій Бойко, він же - керівник київської регіональної організації "Партії вільних демократів" Михайла Бродського.

Михайло Бродський у телефонному коментарі підтвердив журналістам, що має пряме відношення до ПАТ "Київський річковий порт", є акціонером товариства. "Так, ми купували акції у Сергія Максимова. "Зайшли" акціонерами десь з півроку тому. Ми бачимо розвиток річкового порту. У цій будівлі було два ресторани, а також він працював як сам вокзал для туристів для прогулянок по Дніпру. Ми до досі бачимо, що працювати він повинен у двох напрямках - ресторани і вокзал. Поки рано говорити про щось конкретно, концепцією займається мій син Юрій", - сказав Михайло Бродський. Вартість операції з купівлі будівлі він не назвав.

25% акцій ПАТ "Київський річковий порт" належить ТОВ "Сучасне партнерство", екс-директором якого був Віктор Сидорук - помічник депутата Нестора Шуфрича. ТОВ "Сан Гален холдинг", яке володіє ще 25% акцій ПАТ "Київський річковий порт", теж, ймовірно, компанія, наближена до Нестора Шуфрича. Фірма має загальний телефон з Міжнародним благодійним фондом "Музей історії повітроплавання і авіації імені Сікорського", співзасновником якого є нині покійна мати Нестора Шуфрича Марія Шуфрич.

Коментар Нестора Шуфрича з цього приводу журналістам поки взяти не вдалося. Наголошується, що це не перший спільний бізнес Нестора Шуфрича і Михайла Бродського. За даними ЗМІ, їм також належить ресторан "Гімалаї" на Хрещатику в Києві.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...