​Коломойський не даремно катався до Києва: Нацбанк секретною постановою «подарував» колосальні борги ПриватБанку

Експерти вважають, що така небачена щедрість може негативно вплинути на переговори з МВФ про надання Україні чергового траншу.

Ігор Коломойський

НБУ відтермінував заборгованість у 18,7 мільярдів гривень ПриватБанку до 2022 року. У фінансових колах таке рішення вважають майже списанням кредиту, враховуючи інфляційні процеси в країні, повідомляють Патріоти України з посиланням на джерела «Апострофа».

Нещодавно ПриватБанк звернувся до Нацбанку з клопотанням про зміну умов по стабілізаційних кредитах. На цей запит НБУ відповів підписанням секретної постанови, яка дозволить «Привату» розтягнути повернення кредиту на шість років.

За інформацією, яку надало виданню джерело з НБУ, прострочена заборгованість Приватбанку за кредитами регулятору на 24.03.16 становила 18,7 млрд грн.

Дещо раніше, ЗМІ повідомляли про зустріч співвласника «Привату» Ігоря Коломойського з Петром Порошенком. Наразі, існують припущення, що одним з результатів цієї зустрічі стало рішення Національного банку України переглянути графік виплат кредитних коштів ПриватБанком.

Якщо це так, то Нацбанк, надаючи пільгові умови для ПриватБанку, не дотримується базових принципів конкуренції на ринку і цим створює величезне поле для різноманітних зловживань: від підтримки фінансування пов'язаних осіб і аж до створенням умов для виведення таких дефіцитних фінансових ресурсів з країни.

Слід зазначити, що в лютому 2016 року НБУ визначив ПриватБанк як системний, поставивши його на одну сходинку з державними «Ощадбанком» та «Укрексімбанком».

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...