"Кожен 16-й працівник у Польщі - це українець": Експерт розповів, як наші заробітчани рятують західного сусіда

Самі поляки виїжджають працювати переважно в Німеччину, Францію, Великобританію. Таким чином в них на батьківщині залишається багато вакантних місць, на які конче потрібні люди.

Українці в Польщі. Ілюстрація: РБК.

Поляки все частіше виїжджають на роботу в заможніші країни Європи. Тому ринок щороку потребує більшої кількості робочої сили. Українські заробітчани здатні закрити ці прогалини, розповів Кшиштоф Інґльот, експерт ринку праці рекрутингової компанії "Work Service" в інтерв'ю "Польському радіо". Новину передають Патріоти України.

"На сьогодні в Польщі маємо таку ситуацію: в Бюро зайнятості без відгуку залишається 200 тисяч вакантних місць праці. При цьому з-за кордону полякам надходять хороші пропозиції роботи. Тому й маємо рекордну кількість працівників з України – понад 600 тисяч. Вони наразі рятують польський ринок праці. Без сотень тисяч українців, - а це вже кожен 16-тий працівник, - на польському ринку праці було б дуже тяжко", - прокоментував ситуацію Кшиштоф Інґльот.

Виїжджають поляки переважно в Німеччину, Францію, Великобританію. Німецьке міністерство праці підрахувало: до 2030 року на внутрішньому ринку праці може бракувати до 10 мільйонів осіб. Відповідно, буде декілька мільйонів робочих місць, які необхідно заповнити працівниками.

"Німецька економіка радше не дозволить собі на зупинку і вона буде спокушати працівників високими зарплатами. Якщо треба буде, то вона підніме їх ще на 10-20%. А Польща не зможе так швидко у двічі-тричі підняти зарплати, бо наша економіка повинна мати для цього трохи більше часу. Тому для Польщі українські працівники – це історичний шанс. Оскільки вони заповнюють солідну прогалину, яка в майбутньому буде посилюватися", - наголосив експерт.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...