Кремль блефує з "Північним потоком-2": Експерт про приховані проблеми, які очікують російсько-німецький проект

Відстала Росія просто не в змозі збудувати газогін без західних технологій. А технології для режиму Путіна під санкціями. Без дозволу Вашингтону обійти їх для будь-якої компанії дорівнюватиме самогубству.

Михайло Гончар. Фото: Главком.

Доля газопроводу «Північний потік-2» багато в чому залежить від США. Таку думку висловив президент центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайло Гончар у інтерв’ю «Главкому», передають Патріоти України.

«Ключ» від того, чи бути «Північному потоку-2», лежить у Вашингтоні. Якщо, зрештою, американці застосують санкції проти компаній-підрядників, «Газпром» не зможе реалізувати цей проект», - говорить Гончар.

Він підкреслює, що за оцінками російських експертів, «Північний потік-2» на 90% - це зарубіжні технології, обладнання, матеріали. «Росіяни без цього не здатні реалізувати проект. Тому ні у Москві, ні у Берліні поки що ніхто шампанське не відкорковує, а отже, нам потрібно максимально задіяти «кийок американського ковбоя» проти «німецької корови», що відбилась від «європейського стада», спокусившись «зеленню на луках в швейцарському кантоні Цуг», - наголошує експерт.

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...