Кремль неминуче підвищуватиме податки і скорочуватиме витрати на оборону, - Кудрін

Нещодавно Володимир Путін обіцяв зовсім інше, але економічна ситуація вносить свої корективи.

Олексій Кудрін. Фото: vm.ru.

Підвищення податкового навантаження в Росії неминуче в умовах бюджетного дефіциту і падіння цін на нафту. Про це заявив колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін, передають Патріоти України з посиланням на Лента.ру.

"Я просто не бачу інших шляхів - перед підвищенням податків. Це теж неприємна новина", - сказав він. Можливою альтернативою, на думку Кудріна, можуть бути тільки глибокі структурні реформи, у тому числі підвищення пенсійного віку. Він також заявив, що витрати бюджету РФ на оборону неминуче будуть скорочені протягом 2-3 років при збереженні поточної економічної ситуації.

Про наявну дилему - підвищення податків або підвищення пенсійного віку - Кудрін раніше згадував у березні минулого року. Тоді він заявив, що Росія вступила в несприятливий період: число працездатного населення скорочується, платників податків все менше, а пенсіонерів - все більше.

У грудні прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв закликав не "різати курку, яка несе золоті яйця". Він мав на увазі неприпустимість введення в країні прогресивної податкової шкали. 3 грудня, озвучуючи послання Федеральним зборам, Путін заявив, що податки для бізнесу в майбутні роки мінятися не будуть.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...