Крим у паніці: На п'яти свинофермах виявлено небезпечний вірус

Аксьонов заборонив вивіз живих свиней, під суворою забороною також знаходиться вивезення всієї свиної продукції і сировини.

Свині. Фото: Otravilsja.ruУ Криму на 5 свинофермах Аксьонова виявлений вірус АЧС. Знищено понад 1,5 тисячі заражених свиней, падіж почався в перших числах січня 2017 року. Епіцентр вогнища зараження – село Дмитрівка, воно "відрізане від цивілізації і оточене блокпостами". Дані надійшли від так званого "голови держкомітету" ветеринарії окупованого Криму Валерія Іванова, повідомляють Патріоти України.

"Отчуждено в Дмитровке в очагах и первой угрожаемой зоне 1 тыс. 587 живых свиней. Еще свиньи находятся на одной из ферм, сейчас с собственником решается вопрос об отчуждении согласно правилам", - сказав Іванов.

Крім цього, стало відомо, що "голова" Криму Аксьонов видав два укази про те, щоб на карантин перевели здорових особин і в його п'яти особистих підсобних господарствах - у Дмитрівці і в першій зоні, що під загрозою, радіусом 5 км від вогнища. Аксьонов заборонив вивіз живих свиней, під суворою забороною також знаходиться вивезення всієї свиної продукції і сировини за межі першої зони, що під загрозою.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...