Криза вдарила по скарбниці: Бюджет РФ вирішили наповнювати... горілкою

Через економічні негаразди в РФ міністерство економіки країни запропонувало підвищити мінімальну ціну на один з найпопулярніших товарів у Росії.

Мінекономрозвитку (МЕР) РФ пропонує підвищити мінімальну роздрібну ціну на горілку до 190 рублів за 0,5 літра, заявив заступник глави міністерства Олег Фомічов. Про це повідомляє агентство РИА Новости, передають Патріоти України.

"Зараз 185, пропонуємо її на інфляцію в частині собівартості підвищити", - сказав представник МЕР.

Раніше 29 січня газета «Ведомости» повідомила про плани проіндексувати ціну на річну інфляцію (15%) мінус акциз. Ця пропозиція обговорювали представники МЕР, Росалкогольрегулювання (РАР) і Мінпромторгу на нараді 28 січня.

За словами директора Центру досліджень федерального і регіональних ринків алкоголю і члена робочої групи Вадима Дробиза, підвищити ціну незначно, на п'ять рублів, пропонується, щоб не допустити падіння продажів горілки.

Мінімальна ціна на рівні 185 рублів встановлена з лютого 2015 року, коли РАР знизило її з колишніх 220 рублів. Як вказують «Ведомости», при такій ціні мінімальна вартість пляшки горілки, яку можуть встановити більшість виробників - 240 рублів.

Ще 5% виробників можуть встановити ціну 190 рублів при поставці власним магазинам при заводі. Нижче ніж за 230 рублів горілку не виходить без збитків продавати навіть у своєму місті, сказав газеті співробітник великого підприємства в алкогольній індустрії. Підвищення МРЦ на п'ять рублів, за його словами, нічого не змінить.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...