Курс на енергоефективність: Гройсман закликав українців знизити споживання газу втричі

​У 2017 році на підвищення енергоефективності заплановано виділити близько 800 млн грн.

Володимир Гройсман. Фото:Dialog.ua

Глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман закликав українців як мінімум втричі знизити споживання газу в житлових будинках. Про це прем'єр повідомив у вівторок, 13 грудня, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Прем'єр-міністр заявив, що Кабмін збільшить витрати на підвищення енергоефективності. У 2017 році на це заплановано виділити близько 800 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Володимир Гройсман запевнив, що уряд буде цілком підтримувати програми енергоефективності, що дозволяють раціонально використовувати ресурси. Для цього пропонується використовувати нові технології будівництва енергоефективних будинків.

Глава українського уряду також зазначив, що в 2017 році заплановано збільшити обсяг власного видобутку газу на 500 мільйонів кубометрів і вже до 2020 року задовольнити потреби України в паливі.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...