Львівські зеки посилять японський автопром

Fujikura має намір працевлаштувати на виробничих лініях в колоніях Львівської області понад 400 засуджених.

Ілюстрація:https://lviv.depo.ua

ТОВ "Фуджікура Аутомотів Україна Львів", підконтрольне японському виробнику електрообладнання та телекомунікаційних систем Fujikura, відкриває виробничі лінії у виправних колоніях Львівської області. На них будуть працювати близько 400 засуджених. Про це йдеться на сайті Львівської обласної державної адміністрації, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, це питання обговорили голова Львівської ОДА Олег Синютка та міністр юстиції України Павло Петренко.

За словами начальника управління Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Мін'юсту Михайла Дзюдзя, вже відкрито виробництво в Личаківській виправній колонії (ІК) №30.

Триває підготовка до відкриття виробничих ліній в Дрогобицькій ІК №40 і в Збаразькій ІК №63 мінімального рівня безпеки із загальними умовами утримання жінок.

"Фуджікура Аутомотив Україна Львів" в квітні і вересні 2016 року відкрила два заводи кабельних мереж для автомобілів на Львівщині. У травні поточного року перший віце-прем'єр; міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів повідомив про намір Fujikura відкрити ще два заводи у Вінниці та Черкасах. Кожен на 1,5 тис. нових робочих місць.

Крім того, за його словами, "Фуджікура Аутомотів Україна Львів" також планує розширити роботу двох основних підприємств у Львівській області та збільшити штат зайнятих на них працівників з 2 тис. до 3 тис.осіб.

У той же час проблема забезпечення подібних виробництв працівниками загострюється, зокрема, через міграцію українців на тимчасові роботи в країни Європи.

Компанія Fujikura заснована в 1885 році в Японії і поступово розрослася до міжнародної корпорації, що займається інноваційними технологіями. Оборот компанії перевищує 5 млрд євро на рік. Представництва компанії працюють в США, Сінгапурі, Малайзії, Великобританії, В'єтнамі та Індії. Її штат налічує понад 50 тис. працівників по всьому світу.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...