"Мы будем мстить, и мстя наша ужасна!": У Росії погрожують вийти з СОТ

Представник Ради Федерації заявив, що запровадження санкцій ЄС проти Росії після російського військового вторгнення в Україну не відповідають "логіці законодавства, пов'язаного з СОТ".

Росія вирішила погрожувати СОТ. Фото: 112 Україна.

Росія може відмовитися від членства у Світовій організації торгівлі через скаргу Європейського Союзу, за якою Брюссель намагається стягнути з Москви 1,4 млрд євро за кожен рік заборони на імпорт європейської свинини. За словами першого заступника економічного комітету Ради федерації РФ Сергія Калашнікова, якщо СОТ винесе рішення на користь ЄС, Москва може вийти зі організації, повідомляють Патріоти України із посиланням на РІА "Новости".

"В разі задоволення позова Євросоюзу ми, мабуть, повинні будемо обмежити свою участь у СОТ, а можливо і повністю вийти", - сказав російський посадовець. Він також додав, що запровадження санкцій ЄС проти Росії після російського військового вторгнення в Україну і російські санкції у відповідь не відповідають "логіці законодавства, пов'язаного з СОТ". На думку Калашнікова, ЄС першим почав порушувати правила СОТ.

При цьому він не згадав, як Москва намагається економічно тиснути на Україну через різноманітні торговельні обмеження, що також суперечить правилам СОТ, зважаючи на те, що наша країна теж є членом цієї міжнародної організації. Перед цим стало відомо, що СОТ передав в суд позов ЄС проти Росії на понад 5 млрд євро. В позові йдеться про те, що ще під час Революції Гідності в Україні Москва заборонила імпорт свинини з усього союзу, виправдавши це нібито свинячою чумою в Польщі і Литві. У Брюсселі такий крок вважають надмірним і вимагають компенсації.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...