"Машина, пронизана проблемами": Індія відмовилася від російських МіГ-29 через постійні поломки

Всього Індія від Росії отримала 45 одиниць МіГ-29К. Поставки не передбачали технічне обслуговування літаків, яке необхідно було оплачувати окремо.
МіГ-29К. Фото: РІА "Новости".

У відмові Індії від поставок радянського (російського) палубного багатоцільового винищувача четвертого покоління МіГ-29К винен виробник (корпорація "МіГ"). Про це пише російський тижневик "Звезда", передають Патріоти України.

Видання зазначає, що індійські військові відгукувалися про літак як про машину, яка "пронизана проблемами". Зокрема, у фахівців були претензії до якості планера, системи управління і тренувальної програми-симулятора. Найбільше проблем спостерігалося з силовою установкою, внаслідок чого з лютого 2010 року через заводський брак з експлуатації вилучено 40 двигунів. "Приземлення на палубу авіаносця скидається на жорстку посадку, - наводить видання думку льотчиків. - Літак потребує частого ремонту. Через такі посадки постійно проявляються структурні дефекти".

На думку директора російського Центру аналізу стратегій і технологій (ЦАСТ) Руслана Пухова, ситуація, що склалася навколо МіГ-29К, є "дійсно дуже неприємною історією", через яку "МіГ" не запросили взяти участь у тендері на індійський корабельний літак. "Брати участь будуть французи, шведи, американці ...", - сказав експерт.

У листопаді Індія вирішила відмовитися від використання МіГ-29К. Заміна російським літакам буде обрана в ході тендеру. Всього Індія від Росії отримала 45 одиниць МіГ-29К. Поставки не передбачали технічне обслуговування літаків, яке необхідно було оплачувати окремо. В "МіГ" відхрещуються від неполадок з поставленими винищувачами.

У квітні Індія призупинила співпрацю з Росією за проектом FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft), який передбачає створення на основі російського Су-57 першого індійського винищувача п'ятого покоління.

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...

Дефіцит робочих рук у недоімперії може збільшитися на сотні тисяч: Таджикистан терміново застеріг своїх громадян від поїздок до РФ

неділя, 28 квітень 2024, 9:32

Міністерство закордонних справ Таджикистану у суботу, 27 квітня, випустило термінову рекомендацію для своїх громадян, закликавши без необхідності не відвідувати Росію. Про це йдеться на сайті відомства."МЗС рекомендує громадянам країни тимчасово утрима...