Міненерго погрожує віяловими відключеннями, якщо українці не перестануть користуватися кондиціонерами

В країні зберігається загроза відключень світла.

У зв'язку зі спекою в Україні зросло споживання електроенергії. Фото: ng72.ru.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявляють, що в країні зберігається загроза відключень світла. Вона пов'язана з тим, що в зв'язку зі спекою зросло споживання електроенергії, а запасів вугілля, на якому "сидять" ТЕС, катастрофічно не вистачає. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ситуація складна. Споживання електрики особливо зростає в денний час, коли працюють кондиціонери, вентилятори та ін. Населення, підприємства повинні максимально скоротити споживання в липні - серпні для запобігання відключенням і отримання вимушеної "допомоги", збереження запасів вугілля напередодні осінньо-зимового сезону", - розповів заступник міністра енергетики України Олександр Светелик.

Сьогодні, 24 червня, через дефіцит електроенергії, Україна, як заявили в відомстві, була змушена звернутися до РФ, звідки надходить 600 МВт електричної потужності, а напередодні було прийнято рішення про запуск газомазутних блоків на Трипільській і Запорізькій ТЕС, навантаження київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

На п'яти блоках атомних електростанцій України тривають ремонтні роботи, а робота Південно-Української АЕС через нестачу охолоджуючих потужностей обмежена.

Додамо, що запаси антрациту, яким топляться станції в Україні, сильно обмежені з огляду на те, що більшість шахт, звідки постачалася ця марка високотехнологічного вугілля, знаходяться на тимчасово окупованих бойовиками територіях.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...