Міністр Рева пояснив, кому в Україні не "осучаснили" пенсії

​Розмір пенсії збільшився для 90% пенсіонерів, запевнив глава Мінсоцполітики.

Андрій Рева. Фото:Ukr.Life

В Україні перерахували за оновленою формулою пенсії для всіх пенсіонерів, але підвищення виплат торкнулося не всіх. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час "Години запитань" до уряду у Верховній Раді, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

"З 1 жовтня 2017 року Україні здійснено перерахунок раніше призначених пенсій", - заявив Рева, зазначивши, що перерахунок відбувався за новою формулою з коефіцієнтом 1,0 і урахуванням зростання середньої зарплати.

"Із загальної кількості пенсіонерів - 11,7 млн осіб - розмір пенсії підвищено для 10,24 мільйонів пенсіонерів, тобто для 90% їх загальної чисельності", - заявив Рева.

Глава Мінсоцполітики підкреслив, що пенсії не були перераховані для приблизно 900 тисяч осіб, які отримують пенсії за спеціальними законами. За словами глави Мінсоцполітики, справа в тому, що ці спецпенсії значно вищі, ніж звичайні пенсійні виплати.

Також виплати не виросли для тих, хто вийшов на пенсію в 2015-2017 роках. Це пояснюється тим, що при розрахунку пенсій для "молодих" пенсіонерів використовувалися актуальні дані.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...