Москва плаче і платить: Транзит газу через Україну побив 7-річний рекорд

93 мільярди кубометрів - рекордний показник з часу запуску Північного потоку у 2011 році.
Українська ГТС. Фото: 112 Україна.

Транзит природного газу через українську газотранспортну систему (ГТС) у 2017 році досяг рекордного з 2011 року показника - 93 млрд куб. м, що на 13% більше, ніж у 2016 році. Про це повідомила прес-служба Національної акціонерної компанії Нафтогаз України на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

"93 мільярди кубометрів - рекордний показник з часу запуску Північного потоку у 2011 році", - йдеться у повідомленні. Крім того, наголошується, що в українських підземних сховищах газу (ПСГ) вже зберігають газ п'ять європейських компаній завдяки тому, що був відкритий режим "митного складу", що дозволяє трейдерам більше 1000 днів зберігати природний газ в українських ПСГ без податків і митних зборів.

Українець відсудив у Пенсійного фонду більше ніж 250 тис. грн компенсації, бо йому не перерахували пенсію

середа, 1 травень 2024, 8:52

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Пенсійний фонд заплатити військовому пенсіонеру компенсацію у розмірі 255 141 грн. Справа в тому, що він через суд домігся перерахунку своєї виплати, а ПФУ не провів перерахунок. Про це йдеться в рішенні с...

Ціни злетять вдвічі? Як дефіцит какао вплине на вартість солодощів в Україні

середа, 1 травень 2024, 7:44

початку року світові ціни на какао різко збільшилися втричі. За прогнозом експертів, це може вплинути на підвищення цін в Україні, що призведе до зростання у два рази вартості шоколаду. Про це повідомляє Zn.ua, передають Патріоти України.