Москва в люті: Казахстан підписав з ЄС угоду про розширену співпрацю

Казахстан став першим з центрально-азіатських партнерів, який уклав угоду нового покоління з Євросоюзом.

Казахстан та ЄС підписали угоду про розширене співробітництво. Ілюстрація:catoday.org

Казахстан підписав з Європейським союзом нову угоду про розширене партнерство та співробітництво. Про це повідомляється на сайт Єврокомісії, зазначають Патріоти України.

Документ був підписаний високим представником ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федерікою Могеріні і міністром закордонних справ Казахстану Ерланом Ідрісовим.

"Казахстан став першим з наших центрально-азіатських партнерів, який уклав угоду нового покоління з ЄС. Нова угода додасть істотний імпульс розвитку економічних і політичних зв'язків між ЄС та Казахстаном", - сказала Федеріка Могеріні.

Згідно з документом, сторонам вдасться "створити досконалу правову основу для політичних і економічних відносин між ЄС і Казахстаном, надаючи широкі рамки для посиленого політичного діалогу, співробітництва у сфері правосуддя та внутрішніх справ і в багатьох інших областях".

"Угода робить сильний акцент на демократії та верховенстві закону, правах людини та основних свободах і стійкому розвитку, а також співпраці з громадянським суспільством, включаючи участь громадянського суспільства у державно-політичних рішеннях, зокрема в реалізації цієї Угоди", - пояснили в Єврокомісії.

У сфері зовнішньої політики і політики безпеки акцент буде зроблений на регіональній стабільності, зброї масового знищення, міжнародному співробітництві у боротьбі з тероризмом, запобіганні конфліктам і врегулюванні криз.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...