Може, й Україні так? Влада Грузії назвала шляхетну мету легалізації конопель

Таким дивним чином грузинська влада планує швидко покращити матеріальне становище малозабезпечених громадян країни.

Грузини зробили ставку на коноплю. Фото: соцмережі.

Грузинська влада має намір використати одержані внаслідок легалізації конопель кошти для боротьби з бідністю населення. Про це заявив голова парламенту Іраклій Кобахідзе, передають Патріоти України із посиланням на "Грузия Online".

"Якщо культивація конопель не завдає шкоди суспільству і приносить велику користь економіці, хіба ми повинні від цього відмовлятися? Це наш головний аргумент. Ми бачимо, що існують серйозні проблеми, пов'язані з економічними даними, з якими ми зіткнулися в 2012 році. Наше завдання полягає в скороченні бідності в середньостроковій перспективі, і якщо будуть відповідні ініціативи, це може зайняти до шести років замість десяти", - заявив Кобахідзе.

За його словами, наразі невідомо, коли депутати зможуть перейти до активного обговорення проекту закону про вільні коноплі. "Через вибори у нас дуже складний робочий режим. Все залежить від того, коли у нас буде відповідний час для початку активних консультацій. У різний час були проведені зустрічі з різними сегментами і як тільки графік дозволить нам, ми почнемо інтенсивні консультації", - додав Кобахідзе.

Як відомо, уряд Грузії вніс до парламенту законопроект "Про контроль конопель" і пакет супутніх проектів, які передбачають, зокрема, експорт конопель у медичних і парфюмерно-косметичних цілях.

За словами Кобахідзе, окремо пройдуть обговорення однієї частини законодавчого проекту, який вводить регулювання в зв'язку з вживанням конопель у Грузії, а друга частина стосуватиметься культивації та виробництва продуктів з конопель.

Протягом найближчих двох-трьох років влада Грузії сподівається отримати від експорту конопель 1 млрд ларі (близько $400 млн). Як повідомлялося, Конституційний суд Грузії ухвалив рішення про скасування адміністративної відповідальності за вживання та зберігання конопель без мети продажу. У своєму рішенні суд зазначив, що споживання конопель представляє дію, захищену правом на вільний розвиток особистості. Водночас наразі незрозуміло, скільки рослин дозволять вирощувати вдома та скільки грамів зберігати.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...