МВФ ніколи не настоював на підвищенні тарифів чи пенсійного віку, - експерт

Підвищити комунальні тарифи для населення «нетипово» обіцяли Міжнародному валютному фонду (МВФ) особисто Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Фото: http://ru.golos.ua/

Про це повідомив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера в Україні Олег Устенко, повідомляють Патріоти України з посиланням на golos.ua

«Україна сама брала на себе зобов'язання і меморандум з МВФ вона писала сама. І Нацбанк його підписував, і Міністерство фінансів, і глава Кабінету Міністрів, і Президент України, що, до слова сказати, не є звичайною практикою, але це саме так використовується по відношенню до України », - зазначив економіст.

За його словами, саме українська сторона запропонувала ліквідувати дефіцит НАК «Нафтогазу» шляхом підвищення тарифів для населення замість того, щоб провести реформу і позбутися від корумпованого посередника.

Що стосується, власне, позиції МВФ, то, за словами Устенка, він (фонд) ніколи не наполягає на підвищенні пенсійного віку, підвищення тарифів або збільшення податків.

Як підкреслив експерт, фахівці фонду наполягають виключно на те, що уряд країни-партнера повинно продемонструвати методи зниження дефіциту держбюджету, довівши тим самим свою слатежеспособность.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд стурбований відстрочкою української влади щодо підвищення тарифів на газ з квітня 2016 р Фонд також чекає ясності щодо майбутньої долі уряду країни. Про це сказав постійний представник МВФ в Україні Жерома Ваше. Він підкреслив, що МВФ "вимагає ясності щодо команди, яка реалізує цю політику і візьме зобов'язання, про які вже домовилися".

Таємні витрати на війну? Кремль засекретив у бюджеті рекордну за 20 років суму

середа, 24 квітень 2024, 6:48

Російська влада продовжує нарощувати секретні витрати федерального бюджету, які вже обійшлися платникам податків у 10 трлн рублів. У 2023 році практично кожен четвертий рубль, витрачений урядом, пішов на засекречені статті, що стало рекордом за два дес...

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...