Ми не можемо прийняти бюджет, в якому малий бізнес позбавляють останнього: Тимошенко перехоплює ініціативу у Ляшка

Поки радикали зализують рани після битви за Мосійчука та якихось домовленостей про перемир'я з урядово-президенською командою, леді Ю активізувалася на електоральному полі ображених підприємців.

Юлія Тимошенко. Фото:kp.ua

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що її політична сила наполягатиме на ухваленні Державного бюджету на 2016 рік, який базуватиметься на оптимальній для малого і середнього бізнесу податковій системі, зберігатиме найнеобхідніші соціальні видатки та максимально збалансує головний фінансовий документ країни. Про це йдеться на офіційній сторінці Юлій Тимошенко у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Для нас важливо, щоб були знижені податки, щоб були розвантажені абсолютно непотрібні державні видатки, які утримують такий апарат чиновників, який крім корупції мало чим займається", - заявила Юлія Тимошенко в програмі «Шустер LIVE».

Лідер фракції "Батьківщина" водночас наголосила, що її політична команда вважає неприпустимим ухвалення державного бюджету, "в якому немає індексації пенсій і заробітних плат, в якому зберігаються ті тарифи, які люди сьогодні платити не можуть, і вони вже вищі імпортованої ціни на газ", - сказала Юлія Тимошенко. "Ми не можемо прийняти бюджет, в якому аграріїв і малий бізнес позбавляють останнього", - додала вона.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що уряд запропонував Верховній Раді проект бюджету, який передбачає збільшення податків без зростання економічних показників, що є неприйнятним. "Вноситься бюджет країни, в якому абсолютно необґрунтовано ставиться на 2% зростання валового внутрішнього продукту, але зростання податків в доходній частині зведеного бюджету збільшується на 24%, на 120 мільярдів гривень", - пояснила вона.

Лідер фракції "Батьківщина" висловила сподівання, що в результаті роботи створеної в парламенті групи з питань податкової реформи та бюджету, з документу будуть усунуті неприйнятні для розвитку держави пропозиції уряду та буде знайдено консенсус.

"З ранку до ночі всі працюють. І вже відбили збереження податкової пільгової системи для малого бізнесу, відбили половину того, що забрали у регіонів, сподіваємося, що збережемо 22% ЄСВ, і ми зможемо прийняти бюджет, який потрібно. Але для цього треба змінити стратегію розвитку країни", - повідомила вона.

"І тому давайте радитися і в комплексі вирішувати всі питання. Ми готові", - заявила лідер фракції "Батьківщина".

Як відомо, Юлія Тимошенко повідомляла, що її політична команда підготувала та передала уряду пропозиції для коригування державного бюджету на 2016 рік з метою його збалансування та доопрацювання.

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...