"Ми ж все виправили, майже!": "Укравтодор" виправдовується за потрапляння вітчизняних шляхів на дно всесвітнього рейтингу

Поганий стан доріг в "Укравтодорі" пояснюють недофінансуванням, через яке пропускали міжремонтні терміни, і невідповідність доріг сучасним навантаженням.

Ілюстрація:svidok.info

У Державному агентстві автомобільних доріг України ("Укравтодор") прокоментували дані світового рейтингу Global Competitiveness Index 2017-2018, в якому Україна за якістю доріг опинилася на 130 місці із 137-ми країн. Державне агентство зазначає, що даний рейтинг складений на підставі даних за 2016 рік і не враховує ремонти 2017-2018 років. Про це пише УНІАН, інформують Патріоти України.

"Рейтинг The World Economic Forum стосовно якості інфраструктури в Україні та доріг, зокрема, базується на основних ключових даних 2016 року, про що чітко вказано в аналізованому матеріалі. В даному дослідженні не враховано результати проведення ремонтів 2017 – початку 2018 року та відповідно, оцінка якості дорожньої інфраструктури здійснена без урахування цього фактору", - йдеться в коментарі на сайті "Укравтодору".

Водночас, в "Укравтодорі" визнають, що велика частина мережі українських доріг досі знаходяться в незадовільному та наближеному до незадовільного стані.

"Дійсно, згідно із рейтингом Global Competitiveness Index Україна посідає 130 місце. І це поганий результат. Однак це результат на кінець 2016 року. Протягом 2017-початку 2018 року галузь отримала фундаментальні зміни, які протягом найближчих п’яти років кардинально змінять ситуацію на дорогах", - додають у відомстві.

Поганий стан доріг в "Укравтодорі" пояснюють недофінансуванням, через яке пропускали міжремонтні терміни, і невідповідність доріг сучасним навантаженням. Також відомство акцентує увагу на тому, що відповідно до рейтингу Global Competitiveness Index, найбільш проблемними факторами для ведення бізнесу в Україні (за результатами 2016 року) названо високий рівень інфляції, високий рівень корупції, нестабільну політичну ситуацію, ставки податків та податкове регулювання.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...