На Харківщині знайшли потужне родовище газу

За попередніми розрахунками фахівців УкрНДІгазу, приріст запасів газу по свердловині складає близько 200 млн. метрів куб.

На Харківщині знайшли нове родовище газу. Фото: Сегодня.

У Харківській області знайдено родовище газу із запасами близько 200 млн кубометрів. Про це повідомляє прес-служба «Укргазвидобування», передають Патріоти України.

Повідомляється, що «Укргазвидобування», найбільша газовидобувна компанія України, отримала промисловий дебіт природного газу із розвідувальної свердловини №8 Чкалівського родовища. Свердловина досягла проектної глибини 2900 м і розкрила проектний горизонт.

«В результаті освоєння свердловини, «Укргазвидобування» отримало промисловий дебіт 150 тис. м3 на добу. За попередніми розрахунками фахівців УкрНДІгазу, приріст запасів газу по свердловині складає близько 200 млн. м куб.», – йдеться у повідомленні. Також нагадується, що на початку березня цього року ПАТ «Укргазвидобування», вперше з часів СРСР, отримало промисловий дебіт більше 1 млн кубометрів газу на добу з нової свердловини.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...