На нові проекти: Україна отримає ще 1 млрд. євро інвестицій

За словами директора представництва ЄБРР фінансування в державному секторі України залежатиме від реформ або їх відсутності, а також політичної ситуації.

Європейський банк реконструкції та розвитку. Ілюстрація:ipress.ua

Європейський банк реконструкції і розвитку розраховує інвестувати 1 млрд. євро в проекти в Україні в 2016 році. Про це в інтерв'ю Економічній правді повідомив директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, передають Патріоти України.

"Всі проекти прив'язані до реальних вимог і компаній з реальними проектами. Можу сказати, що в останні два роки результати були дуже непогані. 2014 рік був рекордним - 1,2 млрд євро, в 2015 році - 1 млрд євро. У 2016 році розраховуємо інвестувати близько 1 млрд євро", - сказав він.

Аджунер зазначив, що можливість ЄБРР фінансувати проекти в країні залежить від ряду факторів. "Перш за все - від попиту ринку. Якщо є попит на фінансування проектів, ми вкладаємо гроші. У нас немає такого поняття, що є якийсь бюджет, який потрібно освоїти. ЄБРР не приходить і не каже, що ось сума грошей, давайте на цю суму щось зробимо", - пояснив він.

За його словами, фінансування в державному секторі залежить від реформ або їх відсутності, політичної ситуації тощо.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...