Зробити з України "Європейський Китай": Запроваджені пільги спонукають "Єврокар" на облаштування заводу по випуску електромобілів

Україна має два варіанти, як стати одним з основних майданчиків в Європі з виробництва електромобілів або комплектуючих до них.

Ілюстрація:АвтоНовости - Autoua

Компанія "Єврокар", що випускає автомобілі Skoda, готова в цьому брати участь, якщо буде державна підтримка. Про це повідомив власник фінансово-промислової групи "Атолл Холдинг" Олег Боярин в інтерв'ю Liga.net, зазначають Патріоти України.

За його словами завод Єврокар, який входить в структуру групи, вивчає можливість виробництва та поставок електромобілів і комплектуючих до них, на ринок Європейського Союзу. "Ми вивчаємо можливості в цій тематиці", - сказав він, додавши, що про якусь конкретику "говорити поки рано".

На його думку, державна підтримка дозволить Україні стати "європейським Китаєм" у виробництві електромобілів для всього європейського ринку.

Боярин зазначив, що є два основні варіанти розвитку і кілька комбінацій.

"Перший - створення виробництва електромобілів і батарей як їх основного елемента. В Європі таких виробництв практично немає. З ким можна розвивати таке співробітництво? З європейськими, американськими брендами, які хочуть поставляти продукцію на європейський ринок. Тут будуть потрібні значні інвестиції в створення нових виробничих потужностей - існуючі заводи потрібно буде перебудовувати. У цій частині у України з'являються можливості стати таким собі "європейським Китаєм" (зовнішньої виробничим майданчиком) і отримати дост уп до європейського ринку. Але важливо не втратити час, оскільки всі країни жорстко конкурують за інвестора і технології"? - сказав він.

Другим варіантом, за словами Боярина, є співпраця з китайськими автоконцернами.

"Другий варіант - стати майданчиком для виробництва китайських електромобілів, які будуть поставлятися в Європу. Китай зараз дуже активно на державному рівні розвиває напрямок електромобілів. Через кілька років вони стануть глобальними лідерами у виробництві електромобілів і почнуть експансію на європейський ринок. Україна може стати корисною для них", - зазначив бізнесмен.

Для початку масових поставок нових електромобілів повинна бути підготовлена зарядна інфраструктура, законодавство, зазначив він. "Ми спільно з Мінінфраструктури беремо участь в підготовці стратегії розвитку електротранспорту для України. Але крім цього потрібно виробити конкретний план щодо її реалізації", - сказав Боярин.

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...