На всіх не вистачить: Зубко про надання субсидій в Україні

Через подальше підвищення тарифів кількість субсидіантів може бути збільшена до 7 млн.

Ілюстрація: ЖЖУ 2016 році в Державному бюджеті України передбачено 35 млрд грн на виплату субсидій по оплаті житлово-комунальних послуг, однак цієї суми може не вистачити, якщо кількість субсидіантів різко зросте після чергового етапу подорожчання житлово-комунальних послуг. Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, повідомляють Патріоти України.

"Споживання газу населенням становить близько 18 млрд кубометрів на рік, з них 11 млрд кубометрів припадає на приватні будинки. У цьому році в бюджеті закладено 35 млрд грн на субсидування населення з оплати житлово-комунальних послуг", - підкреслив Зубко.

Він нагадав, що в 2015 році було виплачено 18 млрд грн субсидій, що становило 3,1% від Держбюджету. "У цьому році закладено 35 млрд грн, це вже 5% бюджету, але це може бути не вся необхідна сума. Через подальше підвищення тарифів кількість субсидіантів може бути збільшена до 7 млн, а не 5,4 млн, як сьогодні", - зазначив віце-прем'єр.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...