На замітку Москві: Саудівська Аравія всупереч ринковим тенденціям різко знизила ціни на нафту для Європи

Через конфлікт з Іраном ціни незначно зросли.

Фото: rbc.ru

Державна нафтова компанія Саудівської Аравії Aramco збільшила знижку на поставки для північно-західної Європи на 0,60 доларів за барель і на 0,20 доларів для середземноморських клієнтів, пишуть Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

При цьому ціни для Азії піднялися на 0,60 доларів за барель, а для США залишилися без змін. Як зазначає газета, зниження цін Ер-Ріяд йде в розріз з тенденціями на ринку Європи. Так, Росія збільшила ціни на свою нафту Urals, а аналітики британської консалтингової компанії KBC Advanced Technologies очікують зростання вартості марки Brent.

"Дії Саудівської Аравії очевидно є підготовкою до боротьби за європейські нафтові ринки, яка розпочнеться цього року зі збільшенням поставок з Ірану після зняття з нього санкцій", - пише видання.

Саудівська Аравія оголосила про зниження цін на тлі конфлікту, що розгорівся між Ер-Ріяд і Тегераном, який привів до повного розриву відносин між двома країнами. Зазначимо, що до введення ЄС санкцій проти Ірану в 2012 році, Італія та Іспанія імпортували з цієї країни відповідно 13% і 16% нафти.

Місце Ірану зайняли Саудівська Аравія, Росія та інші країни, але Тегеран розраховує повернутися на європейський ринок. Нагадаємо, 4 січня світові ціни на нафту росли на тлі конфлікту між Іраном і Саудівською Аравією.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...