Нафта не врятувала: У Путіна доповіли про повний провал в економіці Росії

Мінекономіки РФ, яке передбачало осіннє пожвавлення в промисловості, зараз вже допускає, що в останньому кварталі 2016 року зростання ВВП буде приблизно таким же, як і в передостанньому, - тобто нульовим або слабо відмінним від нуля.

Економічна криза в РФ нікуди не поділася. Ілюстрація: nuclearno.ru.

Дані Росстату і Міністерства економіки РФ свідчать про те, що незважаючи на подорожчання нафти в останньому місяці третього кварталу не сталося ані очікуваного зростання промислового виробництва, ані зростання кредитування економіки. Заступник глави Мінекономіки РФ Олексій Ведев визнав, що зростання ВВП в останньому кварталі року може скласти 0-0,1%, тобто, по суті, воно відсутнє. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ, зокрема "Коммерсант".

Раніше відомство впевнено говорило про перехід до зростання в четвертому кварталі 2016 року. Не покращиться ситуація також і з промвиробництвом. "Проблема сентябрьской статистики — в том, что модели, которыми пользуются правительственные и инвестбанковские аналитики, предполагали, что восстановительный очень низкий рост должен был начаться еще летом 2016 года. Этого не случилось, несмотря на то что поддержку внутреннему спросу, по идее, должны были оказать доходы от экспорта нефти по более высокой, нежели предполагалось, цене — в любом случае это выше $40 за баррель, на которые ориентировалась экономика", - пише видання.

Мінекономіки РФ, яке передбачало осіннє пожвавлення в промисловості, зараз вже допускає, що в останньому кварталі 2016 року зростання ВВП буде приблизно таким же, як і в передостанньому, - тобто нульовим або слабо відмінним від нуля. "Проблема уже не в конце года, который экономика, с большой вероятностью, завершит в небольшом плюсе. Статистика Росстата и ЦБ показывает, что возможные успехи 2017 года переоцениваются: они в большей степени будут зависеть от сырьевой конъюнктуры, чем от действий правительства", - резюмує видання.

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...