"Нафтогаз" подав позов проти РФ через вкрадені в Криму активи

Українська компанія попередньо оцінила свої збитки у розмірі $2,6 млрд.

Ілюстрація:Корреспондент.net

Українська компанія "Нафтогаз" ініціювала щодо російської влади арбітражне провадження. "Нафтогаз" вимагає повернути 2,6 млрд доларів за активи, які компанія втратила в результаті анексії Криму Росією. Про це пише Русская служба ВВС, передають Патріоти України.

"Після незаконного вторгнення до Криму і окупації півострова в 2014 році Російська Федерація застосувала масштабну і добре скоординовану схему позбавлення українських компаній їх майна без виплати компенсації", - йдеться в прес-релізі української компанії.

У Криму в "Нафтогазу" були "цінні енергетичні активи", захоплення яких порушує російсько-українську двосторонню угоду."Нафтогаз" попередньо оцінив свої збитки в 2,6 млрд доларів", - уточнює компанія.

В який саме арбітражний суд подано позов, не повідомляється. У компанії не змогли оперативно уточнити цю інформацію і запропонували відповісти по електронній пошті.

Глава так званої "держради Криму" Володимир Константинов назвав позов "Нафтогазу" піаром. "Сьогодні ми можемо з таким же успіхом пред'явити позов до них, у нас багато претензій за 25 років набралося до України. Ці претензії обчислюються мільярдами", - заявив спікер.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відмовився коментувати повідомлення про арбітраж. "Це юридичні питання, цим, відповідно, займатися юристам і адвокатам. З Кремля ми не хотіли б ніяк це коментувати", - заявив представник президента.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...