«Нафтогаз» відповів Миколі Азарову на «ідіотів» і газ по $170

Якби ми не побудували нову трубу зі Словаччини і не навчилися б працювати за правилами європейського ринку, то купували б ми газ і зараз тільки у РФ.

Нафтогаз України. Фото: zn.ua.

У НАК «Нафтогаз України» знайшлися, що парирувати «міцним господарникам» типу екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова на його випад про ідіотів і ціну на газ. Директор з розвитку бізнесу компанії Юрій Вітренко заявив, що не ображається на старого Азарова і що нова команда змогла зробити так, щоб Україна купувала газ на найбільш вигідних для країни умовах, ніж було за часів Януковича. Новину передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

«Не впевнений, що Азаров назвав ідіотами саме нас, але оскільки по 170 газ купуємо саме ми, щось треба відповідати. На людей в такому віці ображатися гріх. Тому відповім скоріше не Азарову особисто, а тим, хто ностальгує за «міцними господарниками». По-перше, якби ми не побудували нову трубу зі Словаччини і не навчилися б працювати за правилами європейського ринку, то купували б ми зараз тільки у Газпрому», - сказав Вітренко.

Він підкреслив, що при цьому ціна на російський газ для України була б навіть не 212 доларів за кубометр, бо це його вартість з урахуванням знижки. А без неї це були б всі 227 $. При цьому Вітренко вказує на ультиматум «Газпрому», з урахуванням якого компанія погодилася постачати Україні газ: повернення 30 мільярдів доларів «за несправедливі зобов'язання за «бери або плати». Інший варіант ультиматуму: жертвування національними інтересами країни з боку українського уряду.

«Зауважу, що пан Азаров нам 30 мільярдів доларів не залишив. Також він за весь час господарювання не домовився щодо формального скасування принципу «бери або плати». Не можна було домовитися? Так подали б до Стокгольмського арбітражу. Ми ж вам на практиці довели божевільність розповідей про те, що арбітраж не прийме позов за цим контрактом», - зазначає Вітренко. У підсумку, за його словами, напрошується висновок, що тільки дійсно чесні і радикальні реформи приведуть Україну до процвітання.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...