Найпривабливіша галузь: Російським інвесторам відмовлятимемо принципово, - міністр аграрної політики

Аграрна галузь уже максимально приватизована, тому лишилося не так багато об'єктів, якими зацікавились європейські та азіатські інвестори.

Олексій Павленко. Фото: http://lis.ck.ua.

Навіть найвигідніші пропозиції з приватизації підприємств сільського господарства, що надходитимуть від осіб, за якими стоять російські інвестори, будуть принципово відхилені. Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив міністр аграрної політики Олексій Павленко, який очолює делегацію країни на найбільшій сільськогосподарській виставці в Європі "Зелений тиждень", що стартувала в п'ятницю в Берліні. Новину передають Патріоти України.

"У нас є принципова позиція в уряді (щодо відмови - Ред.)", - наголосив міністр, відповідаючи на питання про можливість залучення російських інвестицій до приватизації сільгосппідприємств. За його словами, аграрна галузь уже максимально приватизована як така, тому лишилося не так багато об'єктів.

"Наш підхід: максимально швидко, за прозорими умовами, із залученням міжнародних інвесторів виставити підприємства на приватизацію не для того, щоб просто продати, а щоб знайти господаря і залучити великі інвестиції", - наголосив Павленко. Він також додав, що вже є інтерес у питанні приватизації від американських, європейських, китайських і в цілому азіатських інвесторів.

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...