Наклеп і провокація: Гонтарєва поскаржилася на сплановану банкірами кампанію проти неї

За її словами, кампанію ініціювали недбайливі власники банків напередодні вирішення питань з ними в судах.

Валерія Гонтарєва. Фото: ЖЖ

Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева заявила, що проти неї ведеться спланована кампанія. Про це Гонтарева сказала в ефірі телеканалу ICTV, передають Патріоти України.

За її словами, кампанію ініціювали недбайливі власники банків напередодні вирішення питань з ними в судах. "Все це ланки одного спланованою ланцюга провокацій. Почалося це ще до того, як я приїхала в МВФ і була головою офіційної делегації. Тому Національний банк на сьогоднішній день вже подав всі документи в правоохоронні органи. Тому що поширювався якийсь памфлет, іншого слова сказати не можна. Це був збірник, з одного боку, повних інсинуації і абсолютно недостовірної інформації з різних "жовтих" сайтів, а далі це була добірка, чому Гонтарєва є загрозою для економічної стабільності країни, виключно неправдивих та непрофесійних даних", - сказала вона.

За її словами, що на сьогоднішній день заборгованість з рефінансування становить 74 млрд грн, з яких 44 млрд грн знаходяться в неплатоспроможних банках, які отримали його не в період її роботи. "Коли я прийшла в Національний банк, у нас заборгованість з рефінансування була 104 млрд грн. За мою каденцію Нацбанк забрав з ринку 37 млрд грн, з яких тільки в 2016 році 25,9 млрд грн", - зазначила вона.

При цьому Гонтарева зазначила, що за час прем'єрства лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко було видано на рефінансування 84,9 млрд грн, причому тоді курс становив 5 грн за 1 долар. В свій час в банки "Родовід" і "Київ" було "влито" 25 млрд грн за курсом 5, плюс "рефінансування, яке пропало в цих банках", зазначила Гонтарєва.

Глава НБУ підкреслила, що в країні зараз макрофінансова стабільність, з початку року депозити зросли на 7% - на 12 млрд грн. "Тому у нас немає проблем ні з макрофінансової стабільністю, з якою у нас абсолютно стабільна ситуація в країні, ні з нашим платіжним балансом, ні з нашим рахунком поточних операцій, ні з нашими резервами, які вже покривають більше чотирьох місяців імпорту, і ми збираємося їх нарощувати далі, ні на валютному ринку, з якого у населення Нацбанк купив вже 1,4 млрд грн тільки в цьому році", - сказала вона.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...