Насалик пояснив, чому готує розпорядження про заборону на імпорт вугілля з РФ

Міністр розповів про наявність інформації, що росіяни планують брати вугілля з окупованої території Донбасу, збагачувати його в Ростові-на-Дону і продавати Україні як російське.

Ігор Насалик. Фото:http://vikna.if.ua/

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик готує проект розпорядження про заборону постачання в Україну російського енергетичного вугілля. Про це він заявив журналістам у п'ятницю, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Я буду вносити на засідання Кабінету міністрів розпорядження про те, щоб жодного енергетичного вугілля не йшло з території Росії", - сказав очільник відомства.

За його словами, у міністерства є інформація, що росіяни планують брати вугілля з окупованої території Донбасу, збагачувати його в Ростові-на-Дону і продавати Україні як російське. При цьому ми будемо платити за нього у два рази більше, ніж раніше.

Новий удар по кишені! Українцям готують подорожчання бензину, дизеля та автогазу - законопроєкт уже в Раді

вівторок, 14 травень 2024, 9:48

Законопроєкт про підвищення акцизів, зокрема на бензин, зареєстровано у Верховній Раді. Документ передбачає, що акцизи на пальне будуть підняті до європейського рівня до 2028 року. Поетапне підвищення розпочнеться вже з 1 липня 2024-го. Йдеться про про...

Українські біженці можуть отримати гроші на оренду житла в Польщі: Що варто знати

вівторок, 14 травень 2024, 3:25

Біженці з України, які перебувають у Польщі, можуть претендувати на участь у програмі "Крок Додому", яка спрощує процес оренди житла. Однак для участі в цій програмі необхідно відповідати певним критеріям. Про це повідомили на сайті Польського консульт...