Націнка - 400%: На чому найбільше заробляють українські ресторани

На дорогий міцний алкоголь не ставлять високу націнку. Його собівартість і так значна.

Любителі кальянів - "золоте дно" для будь-якого ресторатора. Фото: соцмережі.

Найбільшу націнку ресторани встановлюють на кальян - 400% від собівартості. На чай і каву - 323 і 300% відповідно, передають Патріоти України.

На соусах, хлібі та різноманітних добавках націнка становить у середньому 300 відсотків. З алкоголю, найбільшу націнку ставлять на вино і алкогольні коктейлі - 238% і 237%. На пиво - 133 відсотки.

"На дорогий міцний алкоголь не ставлять високу націнку. Його собівартість і так значна. Всі знають ціни в магазинах і не готові платити в 3-4 рази більше. Найбільша націнка в закладах дійсно на кальян і чай. Часто люди приходять просто поспілкуватися, не замовляють основні страви. Беруть чай, каву, курять кальян. Щоб не працювати в мінус, ресторатори вважають за доцільне робити максимальну націнку на ці категорії", - каже ресторатор із Дніпра Артем Таранов.

У десятку найприбутковіших страв входить піца, м'ясні страви, суші. "Суші та роли - дуже популярна страва в Україні, але у неї висока собівартість. Практично всі необхідні інгредієнти закуповуються за кордоном. З українських продуктів для приготування ролів ми використовуємо, тільки огірки та сіль. Решту замовляємо або безпосередньо з Азії, або купуємо у постачальників в Києві", - додав ресторатор із Чернівців Олександр Баранник.

Джерело: Gazeta.ua

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...