Націнка - 400%: На чому найбільше заробляють українські ресторани

На дорогий міцний алкоголь не ставлять високу націнку. Його собівартість і так значна.

Любителі кальянів - "золоте дно" для будь-якого ресторатора. Фото: соцмережі.

Найбільшу націнку ресторани встановлюють на кальян - 400% від собівартості. На чай і каву - 323 і 300% відповідно, передають Патріоти України.

На соусах, хлібі та різноманітних добавках націнка становить у середньому 300 відсотків. З алкоголю, найбільшу націнку ставлять на вино і алкогольні коктейлі - 238% і 237%. На пиво - 133 відсотки.

"На дорогий міцний алкоголь не ставлять високу націнку. Його собівартість і так значна. Всі знають ціни в магазинах і не готові платити в 3-4 рази більше. Найбільша націнка в закладах дійсно на кальян і чай. Часто люди приходять просто поспілкуватися, не замовляють основні страви. Беруть чай, каву, курять кальян. Щоб не працювати в мінус, ресторатори вважають за доцільне робити максимальну націнку на ці категорії", - каже ресторатор із Дніпра Артем Таранов.

У десятку найприбутковіших страв входить піца, м'ясні страви, суші. "Суші та роли - дуже популярна страва в Україні, але у неї висока собівартість. Практично всі необхідні інгредієнти закуповуються за кордоном. З українських продуктів для приготування ролів ми використовуємо, тільки огірки та сіль. Решту замовляємо або безпосередньо з Азії, або купуємо у постачальників в Києві", - додав ресторатор із Чернівців Олександр Баранник.

Джерело: Gazeta.ua

Однак існує одне "але": Україна зможе транспортувати пальне з інших країн через "трубу Медведчука"

середа, 25 травень 2022, 22:37

В найближчі дні може бути підписаний договір з найбільшою угорською нафтогазовою компанією MOL для транспортування дизпалива з інших країн через Угорщину ділянкою продуктопроводу "Самара-Західний кордон", більш відомою як "труба Медведчука". Про це дон...

Бережіться! В Україні продають фрукти з Іспанії з небезпечною отрутою

середа, 25 травень 2022, 18:30

В Україні вже стали продавати полуницю та черешню імпортного виробництва. Так, у Києві чоловік отруївся черешнею, яку придбав на ринку. Плоди були привезені з Іспанії, передають Патріоти України. "Надійшло звернення про отруєння громадянина, який вжива...