Нацкомісія затвердила: Стало відомо, наскільки подорожчають гаряча вода та опалення

Основною причиною підвищення стало те, що з 1 травня Кабмін затвердив граничну ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго на рівні 6 879 гривень/тис. куб. м.

Тарифи на комуналку знову зросли. Фото: chubynske.in.ua.

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) в четвер затвердила підвищення тарифу на теплову енергію та послуги центрального опалення. З 1 липня він зросте на 75-90% залежно від постачальника. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Українські новини.

"Левова частка коригування пов'язана з рішенням Кабінету Міністрів про ціну на газ, решта - перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівня єдиного соціального внеску, зміна роздрібних тарифів на електроенергію", - сказав на засіданні комісії голова НКРЕКУ Дмитро Вовк.

Основною причиною підвищення стало те, що з 1 травня Кабмін затвердив граничну ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго на рівні 6 879 гривень/тис. куб. м (з ПДВ і витратами на транспортування). Розрахунок тарифів для кожного підприємства ТКЕ здійснили і затвердили 5 травня. Наприклад, гаряча вода в Києві з 1 липня подорожчає до 63-78 гривень за кубометр, а опалення - до 31 гривні за квадратний метр площі.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...