Не долар і не євро треба було купувати: Замбійська квача стала найвигіднішою валютою 2016 року

На думку експертів, феномен такого значного зростання квачі пояснюється зростаючими цінами на мідь, яка є основним експортним товаром Замбії.

Замбійська квача стала найвигіднішою валютою 2016 року. Фото: e-allmoney.ru.

Найвигіднішою валютою 2016 року стала замбійська квача, обігнавши 150 інших світових валют і дорогоцінних металів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За даними агентства Bloomberg, з початку року національна грошова одиниця Замбії, другого за величиною в Африці виробника міді, зросла по відношенню до долара на 19,9%. Для порівняння, золото подорожчало на 16,3%.

Експерти Bloomberg відзначають, феномен такого значного зростання квачі пояснюється зростаючими цінами на мідь, яка є основним експортним товаром Замбії. На її частку припадає 70 відсотків дохідної частини від експорту.

В агентстві додали, що в минулому році замбійська валюта впала на 42%, увійшовши в трійку найгірших валют 2015 року, і на сьогоднішній день економісти спостерігають її зростання.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...