Навіть анонімно: Українці зможуть обмінювати валюту через банкомати та термінали

При обміні до 150 тис. грн не потрібно буде вказувати особисті дані.

Валюту можна буде купити без касира. Ілюстрація: соцмережі.

З 1 січня українці зможуть продавати та купувати іноземну валюту через платіжні термінали та банкомати. Така норма міститься в постанові Національного банку України №63, яким запроваджуються нові правила валютно-обмінних операцій, передають Патріоти України.

Спростити проведення банками та іншими фінансовими установами операцій з обміну валют НБУ вирішив ще в червні 2018 року. Для впровадження нових вимог фінансовим установам було надано шестимісячний перехідний період. Після доопрацювання програмного забезпечення українці зможуть не тільки продавати, а й купувати готівку іноземної валюти з використанням цих пристроїв, заявляли в НБУ.

Згідно з новими правилами, тепер можна буде вносити в термінал готівкову гривню та отримувати валюту, яку зможе запропонувати апарат (без карткового рахунку). При обміні до 150 тис. грн не потрібно буде вказувати особисті дані.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...